Denne store og flotte flokken hadde vi med oss på fagtur til Skottland i forrige uke🏴
110 engasjerte og dyktige oppalere, rugeeggprodusenter, kyllingprodusenter og samarbeidspartnere fløy avgårde og bodde i Edinburgh fra onsdag til lørdag.🐓🐣🐥
Vi samarbeidet med Aviagen, (et skottsk firma som leverer avlsmateriale til vår fjørfeproduksjon) om det faglige programmet på dagtid og det sosiale påfyllet på kveldstid.🐓🐣💃
Bildet er fra vår skottske aften på Gosford House, en herregård fra 1700-tallet der både sekkepipemusikk og haggissmaking sto på programmet.🏴
Takk for en kjempetur alle sammen, vi er heldige som får samarbeide med de beste i verden på kyllingproduksjon.🐥 ... Se merSe mindre
Den siste tids medieoppslag om kyllingproduksjon og det påtvungne hybridskiftet, delvis påvirket av et svensk tv-program, oppleves som urettferdig.
Programmet viser blant annet en utro tjeners uverdige og uriktige avlivingsmetode og er ikke representativt for næringen.
Det oppleves som et hån mot vår produksjon og våre dyktige og dedikerte produsenters daglige innsats for sine dyr.
Det kan vi ikke sitte og se på.
At en liten gruppe som i utgangspunktet ikke spiser kjøtt uansett, vil snart den ene og snart den andre matproduksjonen til livs, må vi stå opp i mot.
Vi må være stolte av å være en av de viktigste næringene for å skaffe mat til verdens befolkning og tørre å fortelle om hvor trygg og bærekraftig norsk matproduksjon er.
Det er trist at tidens mediabilde ofte baseres på å avsløre enkeltvise utro tjenere og at det får størst oppmerksomhet i stedet for å hylle bedrifter og enkeltpersoner som tar samfunnsansvar og virkelig gjør en innsats for hele Norges befolkning.
Vi er stolte av og står inne for Hå Rugeri og våre produsenters daglige innsats for dyrevelferd og bærekraft. Forbrukere kan være trygge på at det strenge og viktige norske regelverk ivaretar både kyllinger og produsenter.
Mennesker lever ikke bare av grønnsaker og belgfrukter alene, vi vet at norsk kjøttproduksjon er i verdensklassen når det gjelder dyrevelferd og bærekraft.
Vi heier på våre produsenter og våre samarbeidspartnere uavhengig av type kylling vi leverer til forbrukerne. ... Se merSe mindre
Det gikk ca 5 år etter pelsdyr bønder advarte mot akkurat dette, og siden har vi kjempet stort sett alene. Håper resten av Norges husdyr bønder snart våkner og står samlet i dette.
Heier på dere 😃👍
Hurra for den norske bonden. For den gode jobben dei fjere for at me skal få rein og god mat.
👏👏🐥⭐️
Jeg anbefaler at Hå Rugeri AS ber om møte med landbruksminister Geir Pollestad og krever at han tar kontakt med Prior/Nortura for å høre om de kan revurdere beslutningen på hvilken kyllingraser Norturas kyllingprodusenter skal ha!
Kyllingbøndene Eirik Voll og Kjell Hodne er lei av at Reitan-eide Norsk Kylling skal blande seg inn i hva konkurrentene gjør. – Når de ikke klarer å tjene penger, er det selvfølgelig fristende ...
Det å bytte ut en kjempegod kyllingrase, hvem kom på dette, jo noen få personer som kaller seg for miljøvernere som knapt vet hva som er best. Miljø, miljø alt skal være miljø om det aldri er så galt for dem dette rammer som her i kylling bransjen. At en så liten gruppe mennesker skal få lov å bestemme over alt hvor de hever sin semmer som overgår all fornuft og forstand. Så at de også blander inn Co2 også her, mulig det er samme grunn som god gammeldags kufis ødelegger miljøet, så fiser gjerne denne kyllingen mer enn den nye rasen som tas inn, så miljø er ok og ta vare på dyrevelferden, men jeg tror ikke den nye kyllingrasen får det noe annerledes en den som før ble klekket frem til en god helstekt kylling til en herlig søndags middag. Hilsen en ny Vigrestad bu for et år siden.
Oktober glir ut av året Et dempet lys favner november en overgang til en stille tid omgitt av myk tåke og tidlige kvelder Rom for å dvele I ettertenksomhetens årstid
Et bløtt teppe av moden høst legger seg over trett jord som lukker seg til hvile For å samle krefter til et nytt år en ny vår Med forventning styrket av søvnen og roen fra en høst 🍁🍂 ... Se merSe mindre
Denne store og flotte flokken hadde vi med oss på fagtur til Skottland i forrige uke🏴
110 engasjerte og dyktige oppalere, rugeeggprodusenter, kyllingprodusenter og samarbeidspartnere fløy avgårde og bodde i Edinburgh fra onsdag til lørdag.🐓🐣🐥
Vi samarbeidet med Aviagen, (et skottsk firma som leverer avlsmateriale til vår fjørfeproduksjon) om det faglige programmet på dagtid og det sosiale påfyllet på kveldstid.🐓🐣💃
Bildet er fra vår skottske aften på Gosford House, en herregård fra 1700-tallet der både sekkepipemusikk og haggissmaking sto på programmet.🏴
Takk for en kjempetur alle sammen, vi er heldige som får samarbeide med de beste i verden på kyllingproduksjon.🐥 ... Se merSe mindre
Kommenter på Facebook
Beste gjengen👍
Når novemberdagane pakker sakene sine og tek mørket i ryggsekken
Gjev dei plass til desemberljos og menneskevarme.🌟
Håper nokon stansar opp
For å kjenna.🌟💫 ... Se merSe mindre
Kommenter på Facebook
Takk for laget, Siri Rasmussen Lea♥️
Så jillt å ha dokke med på tur.🐓🏴 ... Se merSe mindre
Kommenter på Facebook
Den siste tids medieoppslag om kyllingproduksjon og det påtvungne hybridskiftet, delvis påvirket av et svensk tv-program, oppleves som urettferdig.
Programmet viser blant annet en utro tjeners uverdige og uriktige avlivingsmetode og er ikke representativt for næringen.
Det oppleves som et hån mot vår produksjon og våre dyktige og dedikerte produsenters daglige innsats for sine dyr.
Det kan vi ikke sitte og se på.
At en liten gruppe som i utgangspunktet ikke spiser kjøtt uansett, vil snart den ene og snart den andre matproduksjonen til livs, må vi stå opp i mot.
Vi må være stolte av å være en av de viktigste næringene for å skaffe mat til verdens befolkning og tørre å fortelle om hvor trygg og bærekraftig norsk matproduksjon er.
Det er trist at tidens mediabilde ofte baseres på å avsløre enkeltvise utro tjenere og at det får størst oppmerksomhet i stedet for å hylle bedrifter og enkeltpersoner som tar samfunnsansvar og virkelig gjør en innsats for hele Norges befolkning.
Vi er stolte av og står inne for Hå Rugeri og våre produsenters daglige innsats for dyrevelferd og bærekraft. Forbrukere kan være trygge på at det strenge og viktige norske regelverk ivaretar både kyllinger og produsenter.
Mennesker lever ikke bare av
grønnsaker og belgfrukter alene, vi vet at norsk kjøttproduksjon er i verdensklassen når det gjelder dyrevelferd og bærekraft.
Vi heier på våre produsenter og våre samarbeidspartnere uavhengig av type kylling vi leverer til forbrukerne. ... Se merSe mindre
Kommenter på Facebook
Det gikk ca 5 år etter pelsdyr bønder advarte mot akkurat dette, og siden har vi kjempet stort sett alene. Håper resten av Norges husdyr bønder snart våkner og står samlet i dette.
Heier på dere 😃👍
Hurra for den norske bonden. For den gode jobben dei fjere for at me skal få rein og god mat.
👏👏🐥⭐️
Jeg anbefaler at Hå Rugeri AS ber om møte med landbruksminister Geir Pollestad og krever at han tar kontakt med Prior/Nortura for å høre om de kan revurdere beslutningen på hvilken kyllingraser Norturas kyllingprodusenter skal ha!
View more comments
www.nationen.no/verdikjeden-for-kylling-bor-puste-med-magen-og-ta-et-hvileskjar/o/5-148-450214 ... Se merSe mindre
(+) Verdikjeden for kylling bør puste med magen – og ta et hvileskjær
www.nationen.no
God dyrevelferd er et element, men det må veies mot andre bærekraftshensyn. Jeg oppfordrer alle involverte i verdikjeden om å puste med magen.Kommenter på Facebook
(+) Kyllingbønder på Jæren ut mot mulig regelendring: – Vil bli dyrere og folk vil kjøpe mindre av det ... Se merSe mindre
(+) Kyllingbønder på Jæren ut mot mulig regelendring: – Vil bli dyrere og folk vil kjøpe mindre av det
www.jbl.no
Kyllingbøndene Eirik Voll og Kjell Hodne er lei av at Reitan-eide Norsk Kylling skal blande seg inn i hva konkurrentene gjør. – Når de ikke klarer å tjene penger, er det selvfølgelig fristende ...Kommenter på Facebook
Det å bytte ut en kjempegod kyllingrase, hvem kom på dette, jo noen få personer som kaller seg for miljøvernere som knapt vet hva som er best. Miljø, miljø alt skal være miljø om det aldri er så galt for dem dette rammer som her i kylling bransjen. At en så liten gruppe mennesker skal få lov å bestemme over alt hvor de hever sin semmer som overgår all fornuft og forstand. Så at de også blander inn Co2 også her, mulig det er samme grunn som god gammeldags kufis ødelegger miljøet, så fiser gjerne denne kyllingen mer enn den nye rasen som tas inn, så miljø er ok og ta vare på dyrevelferden, men jeg tror ikke den nye kyllingrasen får det noe annerledes en den som før ble klekket frem til en god helstekt kylling til en herlig søndags middag. Hilsen en ny Vigrestad bu for et år siden.
Velkommen november!
Oktober glir ut av året
Et dempet lys favner november
en overgang til en stille tid
omgitt av myk tåke og tidlige kvelder
Rom for å dvele
I ettertenksomhetens årstid
Et bløtt teppe av moden høst
legger seg over trett jord
som lukker seg
til hvile
For å samle krefter
til et nytt år
en ny vår
Med forventning
styrket av søvnen
og roen fra en høst 🍁🍂 ... Se merSe mindre
Kommenter på Facebook
Desse to positive og gode bøndene leverer rugeegg til oss.🐓🥚🐣 ... Se merSe mindre
(+) Draumen vart verkeleg for Trygve (36) og Tordis Eline (41)
www.jbl.no
Bondeparet på Torland har sett opp eit monument over draumen som vart verkeleg.Kommenter på Facebook
Den er borte nå sommeren🌼
Kveldene er mørkere og
frosten lurer bak skogen i øst❄️
Truer med snø og med is
Det er oktober og det er høst🍁
Sommerblomstene gjemmer seg nå
men hvisker til meg før de går
Glem ikke at etter høst og vinter🍂
venter en ny og deilig vår🌷 ... Se merSe mindre
Kommenter på Facebook
Skal ikke hvem han lignet på 😅